(FOTO) Obama zgađen lažnim antijevrejskim lecima u Donjecku

Izvor: Press, 19.Apr.2014, 00:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

(FOTO) Obama zgađen lažnim antijevrejskim lecima u Donjecku

Leci u kojima se Jevrejima kaže da se registruju ili će biti proterani deljeni su u Donjecku i izazvali su masovnu međunarodnu osudu i strahovanja od pogroma u nacističkom stilu, preneo je AFP.

"Predsednik je sasvim otvoreno izrazio gađenje", rekla je Rajsova.

Ona je dodala da je i američki državni sekretar Džon Keri osudio takve letke juče na sastanku u Ženevi.

U letku je od Jevreja u Donjecku traženo da predaju detaljnu listu sve imovine, >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << inače će im biti ukinuti državljanstvo novoproglašene Narodne republike, suočiće se s deportacijom i imovina će im biti oduzeta.

Kako je ranije izjavio lider samoproglašene Narodne republike Donjeck Denis Pušilin, čiji se potpis nalazi na dnu tok letka, leci navodno deljeni u ukrajinskom gradu Donjecku, u kojima se pozivaju svi Jevreji stariji od 16 godina da se registruju i prijave imovinu, krivotvoreni su.

Pušilin je na letku potpisan kao "narodni guverner".

"Postoje slična pisma koja su, pored Jevreja, upućena i poslovnim ljudima, stranim studentima i drugim ljudima. Ovaj letak je falsifikat i to ne posebno dobar. Na letku se nalazi potpis ''narodni guverner''. Kao prvo, niko me ne zove tako i niko me nije izabrao za narodnog guvernera. Kao drugo, pečat pripada bivšem gradonačelniku. Radi se o fotošopu", izjavio je Pušilin za Raša tudej.

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.