FLOTA DUHOVA Misteriozni brodovi sa telima 20 mrtvih mornara nasukali se na plaži, niko ne zna ZAŠTO

Izvor: Blic, 28.Nov.2015, 23:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

FLOTA DUHOVA Misteriozni brodovi sa telima 20 mrtvih mornara nasukali se na plaži, niko ne zna ZAŠTO

Flota od 11 brodova duhova, sa najmanje 20 tela mrtvih mornara, nasukala se na obali Japana. Ova pojava podgrejala je brojne teorije zavere u zemlji, a vlasti se trude da identifikuju tela koja su u poodmakloj fazi raspadanja.

Četiri broda su se nasukala početkom novembra, a još sedam je primećeno u poslednjih par nedelja kako besciljno luta Japanskim morem. Poslednji brod pronađen je u utorak na obali prefekture Fukuj.

Vlasti nisu mogle da identifikuju tela i jedini >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << trag koji bi mogao da ukaže odakle su došli brodovi su delovi severnokorejske zastave, kao i natpis "Korejska narodna armija" na jednom od brodova.

Neki veruju da su to ribarski čamci iz Severne Koreje, ali da su zbog manjka moderne i GPS opreme zalutali. Drugi, pak, veruju da su to zapravo Severnokorejci koji beže od vlasti lidera Kim Džong-una.

Obalska straža tvrdi da je posada najverovatnije mesecima besciljno lutala u čamcima primitivne izrade, kao i da su zbog jakih morskih struja usled nevremena bili povučeni ka obali.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Japan: Na plažama se nasukali brodovi-duhovi s telima mornara

Izvor: B92, 29.Nov.2015, 19:21

Flota od 11 brodova-duhova, s najmanje 20 tela mrtvih mornara, nasukala se na obali Japana. Neobičan događaj podstakao je brojne teorije zavera dok policija pokušava da identifikuje tela koja su u poodmakloj fazi raspadanja, piše Daily Mail...Četiri broda su se nasukala početkom novembra, a još...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.