Evropske zemlje diskutuju o rezoluciju UN o primirju u Gazi

Izvor: Press, 21.Avg.2014, 20:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Evropske zemlje diskutuju o rezoluciju UN o primirju u Gazi

Jedan diplomata je rekao da su i izraelski i palestinski zvaničnici privatno sugerisali da bi akcija Saveta bezbednosti bila od pomoći onima koji odlučuju da usvoje mere kako bi se sukob okončao. Diplomate su rekle da bi rezolucija mogla da uključi otvaranje granica pojasa Gaze i povratak Palestinske uprave na tu teritoriju. Uključila bi bezbednosne garacije za Izraelce i načine da se spreči Hamas da nabavi dodatno oružje i izgradi još tunela.

Međunarodna misija za nadgledanje bila bi zajednički napor UN i Evrope, preneo je Asošijeted pres. Diplomate su tražile da ostanu anonimne, jer su diskusije privatne i osetljive.

Nastavak na Press...






Povezane vesti

Moguća rezolucija UN o Gazi

Izvor: B92, 21.Avg.2014

Diplomate UN su rekle da Velika Britanija, Francuska i Nemačka diskutuju o mogućoj rezoluciji Saveta bezbednosti koja poziva na prekid vatre u pojasu Gaze...Jedan diplomata je rekao da su i izraelski i palestinski zvaničnici privatno sugerisali da bi akcija Saveta bezbednosti bila od pomoći onima...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.