Evropska centralna banka zadržala referentnu kamatnu stopu

Izvor: Blic, 02.Okt.2014, 14:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Evropska centralna banka zadržala referentnu kamatnu stopu

Evropska centralna banka (ECB) je na današnjem sastanku u Napulju zadržala referentnu kamatnu stopu na nepromenjenom nivou od 0,05 odsto, u trenutku oštrih sukoba izmedju više stotina demonstranata i policije ispred palate Kapodimonte u kojoj se održavalo zasedanje ECB-a.

Kao što je očekivano, ECB je u saopštenju navela da "zadržava stabilnu referentnu kamatnu stopu na 0,05 odsto", nakon prošlomesečnog rezanja stope, prenosi agencija Frans pres.

ECB je, takođe, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << zadržala kamatnu stopu na depozite na minus 0,20 odsto i graničnu kamatnu stopu na plus 0,30 odsto.

Posmatrači ECB-a nisu očekivali nikakav novi potez te institucije, nakon što je centralna banka prošlog meseca iznenadila tržišta rezanjem kamatnih stopa i uvodjenjem još nekih mera.

Za vreme zasedanja ECB-a, demonstranti su ispred palate Kapodimonte uzvikivali slogane protiv mera štednje i gubitka posla, i nosili su transparente na kojima je ispisano "Nesigurnost posla, siromaštvo, nezaposlenost, špekulacije. Oslobodite nas ECB", prenela je agencija Rojters.

Policija u opremi za razbijanje demonstracija nije dozvolila demonstrantima da priđu bivšoj kraljevskoj palati iz 18. veka, u kojoj predsednik ECB-a Mario Dragi treba da održi konferenciju za novinare.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

ECB zadržala kamatnu stopu na 0,05%

Izvor: Capital.ba, 02.Okt.2014

NAPULJ, Evropska centralna banka (ECB) je zadržala referentnu kamatnu stopu na nepromijenjenom nivou od 0,05 odsto. Tokom zasjedanja ECB u Napulju, u palati Kapodimonte, sukobilo se više stotina demonstranata i policije. Kao što je očekivano, ECB je u saopštenju navela da „zadržava stabilnu...

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.