Eteneš Diro, bosonoga dama o kojoj će pričati svet

Izvor: N1 televizija, 14.Avg.2016, 09:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Eteneš Diro, bosonoga dama o kojoj će pričati svet

Tokom Olimpijskih igara najviše se, naravno, priča o osvajačima medalja i sportistima koji postavljaju nove rekorde. Ali, uvek se izdvoji i neko ko, ne rezulltatom, već svojim postupkom u duhu olimpizma, učini da mu se divi ceo svet.

Ovim Igrama u Riju, čiji je sjaj pomućen doping skandalima i pričama o nasilju i kriminalu na ulicama grada domaćina, trebao je jedan takav sportista.

Svet je dirnuo nastup tima izbegluca koji nastupaju pod olipijskom zastavom, mnoge >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << zemlje osvajale su svoje prve medalje na ovim igrama. I to će se svakako pamtiti.

Ali, ono o čemu će se decenijama sigurno pričati je kvalifikaciona tka na 3000 metara stiplčez za dame.

Etiopljanka Eteneš Diro, jedna od kandidatkinja za medalju, neće nastupiti u polufinalu. Ali ne zato što je podbacila.

Etneš je još pre polovine trke ostala bez jedne patike. Ali nije odustala. Trčala je do kraja. Nije gubila vreme da reši problem. Samo je izula čarapu i nastavila dalje.

Srušila se kod linije cilja sa bolnim izrazom na licu i u suzama, ali prevazišla je fizičku bol i prošla kroz cilj kao sedma.

Druge takmičarke su je tešile, a publika ju je sa stadiona ispratila ovacijama.

Nastavak na N1 televizija...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.