Erdoganov sin umešan u kupovinu nafte od džihadista?

Izvor: Vesti-online.com, 28.Nov.2015, 13:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Erdoganov sin umešan u kupovinu nafte od džihadista?

Rusija raspolaže informacijom da je sin turskog predsednika umešan u ilegalnu trgovinu naftom sa pripadnicima terorističke organizacije Islamska država, izjavio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov ali nije mogao da precizira koliko je ta informacija tačna. On je, međutim, podsetio da je novi ministar energetike Turske oženjen predsednikovom ćerkom.

On je takođe naglasio da su se turske biznis asocijacije koje posluju u Rusiji podigle na najviši stepen uzbune nakon obaranja >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << ruskog aviona Su-24 u Siriji.

- Dobijamo jako puno signala od predstavnika turskih biznis i civilnih organizacija koje posluju u Rusiji - svi su na najvišem nivou uzbune i niko ne može da odgonetne zašto je turski predsednik Redžep Tajip Erdogan to uradio - rekao je Peskov.

On je ocenio da ovakva provokacija ni u kom slučaju ne može da bude u interesu NATO, Rusije, pa ni same Turske. - Takvi potezi se ocenjuju kao najstrašnije provokacije, to je jasno od samog početka. One nisu ni u interesu NATO, ni Rusije, pa na kraju krajeva ni same Turske - zaključio je Peskov.

U utorak ujutru je ruski bombarder Su–24 u blizini turske granice oborio turski lovac F-16. Jedan pilot je ubijen dok su teroristi sa zemlje pucali na njega, a prilikom spasilačke operacije poginuo je i jedan vojnik.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.