Erdogan: Žene nisu ravnopravne s muškarcima

Izvor: Press, 24.Nov.2014, 15:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Erdogan: Žene nisu ravnopravne s muškarcima

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan rekao je danas da žene nisu ravnopravne s muškarcima i poveo je napad protiv feministkinja u Turskoj, navodeći da one odbacuju koncept materinstva.
Govoreći na jednom skupu u Istanbulu o pravima žena, Erdogan je rekao da zbog bioloških razlika muškarci i žene ne mogu da imaju istu ulogu u životu, preneo je AFP.

"Naša religija (islam) odredila >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << je mesto žene (u društvu) - materinstvo", rekao je turski predsednik na skupu na kojem je među ženama bila i njegova kćerka Sumeje.

"Neki ljudi to mogu da razumeju, dok drugi ne mogu. To ne možete objasniti feministkinjama jer one ne prihvataju koncept materinstva".

Prema njegovim rečima, žene i muškarci ne mogu biti tretirani jednako "jer je to protivno ljudskoj prirodi".

"Njihovi karakteri, navike i fizička građa su različiti. Žene ne mogu da rade sve poslove koje mogu muškarci, kao što je to u komunističkim režimima. Ne možete reći ženama da idu napolje i da kopaju zemlju. To je protiv njihove prefinjene prirode", rekao je on.

Erdoganovu vladu s islamskim korenima dugo su optuživali kritičari koji su smatrali da ona narušava sekularne principe države i ograničava građanske slobode žena, preneo je AFP.

On je takođe izazvao bes feminističkih grupa izjavljujući da svaka Turkinja treba da ima troje dece, uz predlog da se ograniče prava na abortus.

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

PREDSEDNIK TURSKE: Žene nisu jednake muškarcima i mogu da budu samo majke

Izvor: Kurir, 24.Nov.2014

Žene i muškarci ne mogu da budu tretirani jednako jer je to protivno ljudskoj prirodi, zvanično izjavio Redžep Tajip Erdogan i poveo napad na turske feministkinje..ISTANBUL - Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan rekao je danas da žene nisu ravnopravne s muškarcima i poveo napad protiv feministkinja...

Nastavak na Kurir...

Erdogan: Nije isto žena i muškarac

Izvor: B92, 24.Nov.2014

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan rekao je da žene nisu ravnopravne s muškarcima i kritikovao feministkinje jer "odbacuju koncept materinstva"...Govoreći na jednom skupu u Istanbulu o pravima žena, Erdogan je rekao da zbog bioloških razlika muškarci i žene ne mogu da imaju istu ulogu u životu,...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.