Eksplozija u Madagaskaru - dvoje mrtvih, 70 ranjenih

Izvor: RTS, 26.Jun.2016, 23:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Eksplozija u Madagaskaru - dvoje mrtvih, 70 ranjenih

Najmanje dve osobe su poginule, a oko 70 je ranjeno danas u eksploziji bombe na proslavi nacionalnog praznika u glavnom gradu Madagaskara, Antananarivu, saopštila je policija.
Napad se odigrao u popodnevnim satima na stadionu Mahamasina, gde se održavao besplatan koncert.

Koncert je organizovan u okviru proslave 26 godina nezavisnosti od Francuske, prenela je agencija AFP.
Prema rečima >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << policijskih zvaničnika, eksplodirala je ručna bomba i poginule su najmanje dve osobe, a napad je moguće okarakterisati kao teroristički jer je meta bio veliki broj ljudi.
U napadu su ranjene najmanje 72 osobe, a premijer Madagaskara Olivije Solonandrasana Mahafali posetio je bolnicu u kojoj su smešteni povređeni.
Poslednji napad na Madagaskaru dogodio se u januaru 2014. na istom stadionu, gde je u eksploziji bombe poginula jedna osoba, a više njih je ranjeno. Izvršilac i motivi tog napada ostali su nepoznati.
Madagaskar postepeno izlazi iz sedmogodišnje političke nestabilnosti, izazvane sukobom između gradonačelnika Antananariva Andrija Ražoeline i predsednika Marka Ravalomanane.
Skupština je prošle godine opozvala Ravalomananu, ali je sud odbacio tu odluku.
Madagaskar je jedna od najsiromašnijih zemalja sveta i na četvrtom je mestu na listi država najteže pogođenih glađu.
 

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.