Eksperimentalno gađanje dve interkontinentalne balističke rakete „bulava“

Izvor: Vostok.rs, 28.Sep.2016, 10:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Eksperimentalno gađanje dve interkontinentalne balističke rakete „bulava“

Dve balističke rakete „bulava“ lansirane su sa podmornice „Jurij Dolgoruki“ u Belom moru na kamčatski poligon Kuru. Jedna je pogodila svoj cilj, a druga se samouništila, navodi se u saopštenju Ministarstva odbrane Rusije.

Eksperimentalno gađanje dve interkontinentalne balističke rakete „bulava“ sa podmornice „Jurij Dolgoruki“ je izvedeno 27. septembra. Obe rakete, kako su naglasili u Ministarstvu odbrane, lansirane su sa podmornice po zadatoj putanji. Bojeve glave prve rakete su uspešno ispunile ceo letni program, pogodivši cilj na poligonu Kuru na Kamčatki.

Druga raketa se samouništila nakon izvođenja prve faze programa leta, a uzrok zašto se to desilo nije naveden. Ranije je gađenje dve „Bulave“ je bilo izveden samo jednom sa podmornice „Vladimir Monomah“. Tada su obe rakete uspešno pogodile cilj.

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.