Izvor: Blic, 27.Sep.2016, 20:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Egipat: Broj poginulih u brodolomu porastao na 202, danas pronađena još 33 tela

Još 33 tela su pronađena danas, nedelju dana nakon što je potonuo brod sa više stotina migranata kod Egipta, saopštli su lokalni zvaničnici.

Broj poginulih u brodolomu koji se dogodio 21. septembra je porastao na 202, a nepoznato je koliko ih još nedostaje.

Ribari i spasioci su izvukli 169 migranata koji su preživeli brodolom, a potraga za posmrtnim ostacima još traje iako je regionalni guverner Muhamed Sultan rekao da je "broj pronađenih konačan", prenosi >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Rojters.

Međunarodna organizacija za migrante (IOM) saopštila je danas da je brod prevozio 450, a da je broj nestalih oko 300. Egipatske službe bezbednosni u početku su saopštile da je na brodu bilo oko 600 migranata.

Pročitajte još:

Na brodu su se nalazili migranti iz Egipta, Sudana, Eritreje i Somalije, a sva četiri člana brodske posade su uhapšeni.

U saopštenju IOM-a se navodi da je ove godine u vodama Mediterana poginulo 3.200 migranata dok je broj onih koji su stigli do obale Evrope oko 3.000.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.