Ebola odnela 4.951 ljudski život

Izvor: Press, 31.Okt.2014, 21:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ebola odnela 4.951 ljudski život

Svetska zdravstvena organizacija (SZO) saopštila je danas da je epidemija ebole odnela 4.951 ljudski život od ukupno 13.567 zaraženih u osam zemalja širom sveta.
U najnovijim podacima SZO primetan je porast smrtnih slučajeva za 31 u odnosu na podatke od pre dva dana, dok je broj ukupnih slučajeva obolelih smanjen za 136, prenela je agencija Rojters. 

Najveći broj inficiranih smrtonosnom hemoragičnom >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << groznicom otpada na tri zapadnoafričke zemlje - Gvineju, Liberiju i Sijera Leone, ali bilo je i sporadičnih slučajeva u Nigeriji i Senegalu, koja je sada proglašena za zemlju bez ebole, kao i u Španiji, SAD-u i Maliju.

Liberija je najteže pogođena zemlja, ali se može primetiti pad širenja virusa, iako borba da se obuzda epidemije ni izdaleka nije dobijena, navedeno je iz SZO.

Svih 83 zdravstvenih radnika u Španiji koji su bili na posmatranju zbog sumnje da su zaraženi zaraznom bolesti završili su prvi 21-dnevni period inkubacije, ali drugi period 21-dnevnog nadzora mora da prođe, pre nego što Španija može da bude proglašena za zemlju bez ebole, saopšteno je iz SZO.

Nastavak na Press...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.