Ebola odnela 4.951 ljudski život

Izvor: NoviMagazin.rs, 31.Okt.2014, 21:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ebola odnela 4.951 ljudski život

Svetska zdravstvena organizacija (SZO) saopštila je danas da je epidemija ebole odnela 4.951 ljudski život od ukupno 13.567 zaraženih u osam zemalja širom sveta.

U najnovijim podacima SZO primetan je porast smrtnih slučajeva za 31 u odnosu na podatke od pre dva dana, dok je broj ukupnih slučajeva obolelih smanjen za 136, prenela je agencija Rojters.

Najveći broj inficiranih smrtonosnom hemoragičnom groznicom otpada na tri zapadnoafričke zemlje - Gvineju, Liberiju >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << i Sijera Leone, ali bilo je i sporadičnih slučajeva u Nigeriji i Senegalu, koja je sada proglašena za zemlju bez ebole, kao i u Španiji, SAD-u i Maliju.

Liberija je najteže pogođena zemlja, ali se može primetiti pad širenja virusa, iako borba da se obuzda epidemije ni izdaleka nije dobijena, navedeno je iz SZO.

Svih 83 zdravstvenih radnika u Španiji koji su bili na posmatranju zbog sumnje da su zaraženi zaraznom bolesti završili su prvi 21-dnevni period inkubacije, ali drugi period 21-dnevnog nadzora mora da prođe, pre nego što Španija može da bude proglašena za zemlju bez ebole, saopšteno je iz SZO.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ebola odnela skoro 5.000 života

Izvor: RTS, 31.Okt.2014

Od epidemije ebole do sada umrla 4.951 osoba, od ukupno 13.567 zaraženih u osam zemalja širom sveta...Najnoviji podaci Svetske zdravstvene organizacije pokazuju da je porastao broj smrtnih slučajeva za 31, ali i da je broj ukupnih slučajeva obolelih smanjen za 136, javlja agencija Rojters, a prenosi...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.