Izvor: Blic, 27.Jul.2016, 21:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EVAKUACIJA ŠOPING CENTRA Policija u Bremenu juri mladića povezanog sa islamistima

Nemačke vlasti i dalje tragaju za mladim Alžircem (19) zbog kojeg je u sredu uveče evakuisan tržni centar u nemačkom gradu Bremenu, iako je saopšteno da nemaju dokaza da je on planirao neku nasilnu akciju ili da je povezan sa islamistima.

#Germany police on scene in #Bremen searching for missing Algerian https://t.co/y3oNzyv3Rz pic.twitter.com/wXj11xdXID

On je dan ranije pobegao iz psihijatrijske ustanove, javio je Rojters. Mladić je prethodno bio uhapšen zbog >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << krađe, ali je u pritvoru povredio sebe nakon čega je prebačen u psihijatrijsku ustanovu.

"Bild" prenosi da se "muškarac sumnjivo ponašao u tržnom centru", zbog čega je i organizovana evakuacija, ali policija nije saopštila više detalja.

#WeserPark mall evacuated as precautionary step after 19 y.o. Algerian goes missing from psychiatric ward #Bremen pic.twitter.com/5QwHeYktL0

Lokalni mediji su preneli potvrdu policijskih zvaničnika da je u organizovana operacija evakuacije i potrage, ali da nema opasnosti po građane.

- Nema indicija da postoji opasnost i ovo nije antiteroristička operacija - rekla je portparol policije, dodajući da je tržni centar potpuno evakuisan, ali i da je osumnjičeni još na slobodi.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.