ERDOGAN OBJASNIO: Kontracepcija je izdaja

Izvor: Telegraf.rs, 23.Dec.2014, 00:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ERDOGAN OBJASNIO: Kontracepcija je izdaja

Jedno dete ili dvoje nije dovoljno da ojačamo našu naciju. Potrebna nam je dinamičnija i mlađa generacija. Moramo da dovedemo Tursku do nivoa modernih civilizacija - izjavio je Erdogan na venčanju sina svog saveznika Mustafe Kefalija

Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan ocenio je kao “izdaju” kontrolu rađanja jer smatra da će kontracepcija verovatno “osušiti” celu jednu generaciju.

Turski predsednik je to rekao u nedelju na venčanju sina svog >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << saveznika, biznismena Mustafe Kefelija, prenose tamošnji mediji.

- Jedno dete ili dvoje nije dovoljno da ojačamo našu naciju. Potrebna nam je dinamičnija i mlađa generacija. Moramo da dovedemo Tursku do nivoa modernih civilizacija. Ovde se izdaja kontrolom rađanja vodi već godinama, u pokušaju da se ‘osuši’ naša generacija –  rekao je predsednik.

Foto-ilustracija: Profimedia

Erdogan je novembra izazvao nezadovoljstvo feministkinja izjavom da svaka žena treba da rodi bar troje dece i da žene nisu ni ravnopravne s muškarcima.

Sam Erdogan ima četvoro dece – dva sina i dve ćerke.

Tursko stanovništvo je poraslo poslednjih godina na više od 76 miliona.

(Telegraf.rs /Beta)

Nastavak na Telegraf.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.