Izvor: Blic, 01.Maj.2016, 11:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EKSPLOZIJA U TURSKOJ Bačena bomba u blizini policijske stanice, poginuo policajac, 23 osobe povređene

Jedan policajac je stradao, a 23 osobe je povređeno jutros u napadu automobilom bombom ispred sedišta policije u jugoistočnom turskom gradu Gazijantepu, preneo je Rojters pozivajući se na bezbednosne izvore.

Gaziantep Olay Yeri pic.twitter.com/GwFvlTSpFU

- Među povređenima je 19 policajaca - rekao je guverner provincije Gaziantep Ali Jerlikaja.

Prema nepotvrđenim informacijama, posle eksplozije čuli su se i pucnji, a na lice mesta poslato je >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << nekoliko vozila hitne pomoći, prenela je privatna televizija NTV.

Pic from the aftermath of #Gaziantep explosion 20 min ago.

A car bomb was detonated infrnt of the municipality bldng pic.twitter.com/wc5qkW8TR6

Na snimku koji je objavio Si-En-En Turk prikazani su delovi uništenog vozila u blizini kapije i nekoliko vozila hitne pomoći i vatrogasne službe na mestu eksplozije.

Gaziantep'te bombalı saldırı, olay yerinden ilk görüntüler https://t.co/zh0oDHhz2T https://t.co/3sonvvs1O6

Navedeno je da se eksplozija osetila kilometrima daleko i da je polupala prozore na okolnim zgradama.

BREAKING: Explosion near police headquarters in Gaziantep, Turkey, casualties reported https://t.co/BxxlGfHRFB pic.twitter.com/2GeiMsrsyE

U odvojenom incidentu ranije tokom dana, kada su ispaljene dve rakete u Kilisu, blizu granice sa Sirijom, ranjene su četiri osobe, a u napadima turske vojske na položaje džihadista Islamske države duž tursko-sirijske granice ubijeno je devet ekstremista, prenela je agencija Anadolija.

Pre nekoliko dana u samoubilačkom napadu žene-bombaša u gradu Bursi ranjeno je 13 osoba.

U Turskoj su u poslednjih nekoliko meseci učestali bombaški napadi, a više od 200 ljudi ubijeno je u šest eksplozija prošle godine.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.