Izvor: Blic, 17.Jul.2017, 00:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EKSPLOZIJA GASA Poginulo najmanje 9 osoba, 10 ozbiljno povređeno u Nigeriji

Najmanje devet osoba je poginulo, a 10 zadobilo teške povrede kada je eksplodirao rezervoar za gas u kompleksu za gorivo na jugozapadu Nigerije, saopštila je policija.

9 killed in oil depot explosion in Calabar https://t.co/v3GsMIceFs via @ynaija pic.twitter.com/XsFdfWsAEk

Za sada nema objašnjenja kako je došlo do eksplozije u objektu nigerijske Link oil end gas (Linc Oil and Gas) kompanije u Kalabaru, rekao je komandir policije, prenosi AFP.

- Za sada >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << je potvrđena smrt devet osoba, a mnogi su zadobili različite opekotine i trenutno se leče u lokalnoj bolnici - rekao je on.

Prema rečima očevidaca, moglo bi da bude i više od devet mrtvih, dok je najmanje 10 osoba zadobilo opekotine opasne po život.

News: Gas tank explosion kills at least nine in Nigeria - TRT World https://t.co/YrR8TPu0W7 pic.twitter.com/sR0MseEOn2

Kako se navodi, eksplozije gasa su česte u Nigeriji, najvećem afričkom proizvođaču nafte, jer se nafta transportuje lošim putevima u kamionima koji su u lošem stanju.

Nesreće se redovno dešavaju, jer lopovi prilikom krađa nafte oštećuju gasovode, navodi AFP.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Nigerija: Devet osoba poginulo u eksploziji gasa

Izvor: B92, 17.Jul.2017

Abudža -- Najmanje devet osoba je poginulo, a 10 zadobilo teške povrede kada je eksplodirao rezervoar za gas u kompleksu za gorivo na jugozapadu Nigerije..Za sada nema objašnjenja kako je došlo do eksplozije u objektu nigerijske Link oil end gas kompanije u Kalabaru, rekao je komandir policije, prenosi...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.