EK: Junker ostaje do kraja mandata

Izvor: Blic, 21.Feb.2017, 00:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EK: Junker ostaje do kraja mandata

Evropska komisija večeras je negirala medijske izveštaje da će Žan Klod Junker podneti ostavku na funkciju predsednika Evropske komisije.

- Predsednik Evropske komisije okončaće svoj mandat sa velikom energijom i odlučnošću - rekao je portparol Evropske komisije Aleksandar Vinterštajn.

Italijanski dnevnik "Republika" pisao je krajem sedmice, pozivajući se na evropske izvore, da bi Junker mogao početkom narednog meseca da ode sa funkcije predsednika Evropske >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << komisije.

Junker je nedavno rekao da se neće kandidovati za novi mandat nakon isteka petogodišnje funkcije 2019. godine.

List je pisao da bi Junkera na funkciji mogao zameniti jedan od njegovih potpredesednika, Finac Jirki Katainen ili Holanđanin Frans Timermans.

Izveštaj je objavljen nakon što je Junker priznao da se boji da će izlazak Britanije iz EU izazvati podele među preostalim članicama evropskog bloka.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.