EGIPAT: Uhapšeno 26 Egipćana zbog homoseksualnog orgijanja u hamamu!

Izvor: Press, 18.Dec.2014, 01:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EGIPAT: Uhapšeno 26 Egipćana zbog homoseksualnog orgijanja u hamamu!

Dvadesetšestorici muškaraca, koji se sumnjiče da su organizovali ili učestvovali u homoseksualnim orgijama u jednom javnom kupatilu u Egiptu, biće suđeno po optužbi za razvrat, saopštio je danas zvaničnik suda.
On je rekao da su optuženi uhapšeni 7. decembra u hamamu u četvrti Azbakeja u centru Kaira i da će im suđenje početi u nedelju. Među optuženima su vlasnik tog objekta i četvorica zaposlenih, >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << koji se terete da su "vodili mesto razvrata", preneo je AFP.

 
Televizijska voditeljka Mona Iraki navodno je prijavila aktivnosti u hamamu policiji, tokom istraživanja za program posvećen sidi i prostituciji u Egiptu.
Homoseksualnost nije eksplicitno zabranjena po egipatskom zakonu, ali su gej muškarci često hapšeni i optuživani za razvrat.
Sud u Kairu osudio je u novembru osmoricu muškaraca na tri godine zatvora zbog "podsticanja razvrata i vređanja javnog morala", pošto se video-snimak navodnog gej venčanja kome su prisustvovali proširio Internetom.
Organizacija za zaštitu ljudskih prava Hjuman rajts voč osudila je krivično gonjenje homoseksualaca u Egiptu.
U prošlosti, homoseksualci u Egiptu su zatvarani po optužbama koje su se kretale od "izrugivanja religiji" do "seksualnog ponašanja protivnog islamu", koji je dominantna religija u toj državi, navela je francuska agencija.

Nastavak na Press...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.