Izvor: Blic, 07.Dec.2016, 16:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Džulijan Asanž: Nisam kriv za seksualno zlostavljanje

Osnivač Vikliksa Džulijan Asanž objavio je danas svoju izjavu švedskim tužiocima u kojoj tvrdi da nije počinio seksualno zlostavljanje pre šest godina tokom posete Švedskoj.

U izjavi koja je dostavljena medijima on ne negira da je imao seksualni odnos bez zaštite sa jednom ženom dok je ona spavala.

On je rekao da je to bio dobrovoljni seksualni odnos dve odrasle osobe i oštro kritikovao švedske tužioce. Njegov advokat Džernifer Robinson potvrdila je da je >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << izjava autentična, prenosi AP.

Portparolka tužilaštva u Švedskoj je rekla da ne može da komentariše istragu.

Ona je navela da tužioci čekaju transkript Asanžovog saslušanja koje su obavili ekvadorski službenici u Ambasadi Ekvadora u Londonu prošlog meseca.

Asanž je potražio utočište u Ambasdi Ekvadora pre više od četiri godine.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.