Džihadisti tvrde da su ubili japanskog taoca

Izvor: Studio B, 01.Feb.2015, 00:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Džihadisti tvrde da su ubili japanskog taoca

Ekstremisti iz Islamske države tvrde da su ubili japanskog taoca Kendžija Gotoa na video snimku danas objavljenom na društvenoj mreži Tviter.

Na snimku medijskog krila Islamske države El Furkan, a čija autentičnost nije potvrđena, vidi se talac u narandžastoj odori kako kleči a pored njega stoji muškarac, maskiranog lica u crnoj odeći s nožem u ruci.

Video se završava prikazivanjem tela s glavom, što je, prema prvim analizama, neobično jer džihadisti >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << obezglavljuju svoje žrtve.  

 Američki sajt specijalizovan za islamističke sajtove (SITE) navodi da dželat govori engleski s britanskim akcentom i da je verovatno isti koji se pojavljivao u ranijim snimicima pogubljenja.   

Dželat kaže da je egzekucija sprovedena u znak odmazde zbog "učešća Japana u borbi protiv džihadista".   Novinar Kendži Goto otet je krajem oktobra u Siriji.  

Na snimku se ne pominje jordanski pilot Muat el Kasabeh kome je takođe zaprećeno smrću.   Islamska država je ubila 24. januara još jednog japanskog taoca Harunu Jukavu.

Jukava je otet u avgustu u Siriji zbog čega je Goto otišao u zemlju da ga traži pre nego što je sam kidnapovan.

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.