Izvor: NoviMagazin.rs, 20.Dec.2014, 11:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Džihadisti pogubili Sirijca zbog postavljanja lokatora

Ekstremisti Islamske države javno su pogubili jednog Sirijca zbog postavljanja lokatora, čime je pomogao vazdušnim udarima režimskih snaga, izvestila je danas američka grupa za monitoring SITE.

Džihadistička grupa postavila je video snimak na kome optuženog prikazuju gomili, ali se slika namerno zamrzava u trenutku kada jedan borac IS povlači optuženom glavu unazad i stavlja mu nož pod grlo.

Nakon egzekucije u proviniciji Alepo na severu Sirije, džihadisti >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << su proneli telo optuženog na krstu, preneo je AFP.

Prema tvrdnjama IS, 190 ljudi je poginulo u vazdušnim udarima koje je optuženi omogućio.

U odvojenom incidentu, takođe u Alepu, jednom Sirijcu odsečena je ruka pošto ga je sud IS proglasio krivim za krađu.

Presuda je izvršena posle molitve u petak u gradu al-Bab, izvestio je "Dejli mejl".

Sirijski režim pojačao je, u oktobru i novembru, vazdušne udare na područja koja drže IS i druge ekstremističke grupe.

Prema podacima organizacije Sirijske opservatorije za ljudska prava, grupe za monitoring sa sedištem u Londonu, u oko 2.000 vazdušnih udara poginulo je više od 500 ljudi.

Među najsmrtonosnijim bio je napad na grad Raku, koji IS smatra svojom prestonicom, 25. novembra u kome je život izgubilo 95 ljudi.

IS je poznata po objavljivanju često jezivih video snimaka egzekucija zapadnih talaca, zarobljenih vojnika i civila optuženih za kršenje njihove stroge verzije šerijatskog zakona.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Islamisti odrubili glavu Sirijcu zbog postavljanja lokatora

Izvor: Blic, 20.Dec.2014

Ekstremisti Islamske države javno su pogubili jednog Sirijca zbog postavljanja lokatora, čime je pomogao vazdušnim udarima režimskih snaga, izvestila je danas američka grupa za monitoring SITE...DŽihadistička grupa postavila je video snimak na kome optuženog prikazuju gomili, ali se slika namerno...

Nastavak na Blic...

ID ubila Sirijca i stavila na krst

Izvor: B92, 20.Dec.2014

Ekstremisti ID javno su pogubili jednog Sirijca zbog postavljanja lokatora, čime je pomogao vazdušnim udarima režimskih snaga...Ovo je danas saopštila američka grupa za monitoring SITE...Džihadistička grupa postavila je video snimak na kome optuženog prikazuju gomili, ali se slika namerno zamrzava...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.