Dvojica Belgijanaca u zatvoru zbog sumnje da su teroristi

Izvor: Blic, 31.Jan.2015, 01:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dvojica Belgijanaca u zatvoru zbog sumnje da su teroristi

Jedan od dvojice Belgijanaca koji su uhapšeni u Francuskoj, pošto su osumnjičeni da su planirali terorističke napade u Belgiji, predat je vlastima svoje zemlje, saopšteno je sinoć.

Belgijsko tužilaštvo saopštilo je da je odlukom istražnog sudije Ismaelu El Abdiju određen pritvor, pošto je osumnjičen da je učestvovao u terorističkim aktivnostima.

Ismael el Abdi (32), pokušao je 15. januara da sa svojim bratom Suhebom pobegne iz Belgije, pošto je belgijska >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << policija pokrenula antiterorističku akciju, u kojoj su na istoku zemlje ubijena dvojica džihadista.

Pošto ih je francuska pogranična policija uhapsila, Ismael je vraćen u Belgiju, a njegov brat će biti izveden pred sud u Parizu 4. februara.

Belgijsko tužilaštvo saopštilo je da su džihadisti u Belgiji, od kojih većina ima belgijsko državljanstvo, nameravali da napadnu policajce na javnim mestima i u policijskim stanicama.

Belgija je zbog opasnosti od terorizma već dve nedelje pod najvišim stepenom upozorenja, a u obezbeđivanju javnih mesta učestvuju i policija i vojska.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.