Drama na nebu iznad Baltika: F-16 jurio ruski špijunski avion

Izvor: Večernje novosti, 18.Maj.2017, 00:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Drama na nebu iznad Baltika: F-16 jurio ruski špijunski avion

Poljski lovci presreli su iznad Baltičkog mora ruski izviđački avion, izjavio je portparol poljskog vojnog vazduhoplovstva Marek Kvjatek u programu poljske televizije Poljski lovci presreli su iznad Baltičkog mora ruski izviđački avion, izjavio je portparol poljskog vojnog vazduhoplovstva Marek Kvjatek u programu poljske televizije.„Piloti aviona F-16 su alarmirani o neidentifikovanom avionu koji je leteo sa isključenim primopredajnikom i nije odgovarao na pokušaje >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << da se sa njim uspostavi radio-veza“, rekao je Kvjatek.„U vazduh se podiglo nekoliko dežurnih lovaca koji su identifikovali ruski avion Il-20M koji je leteo u pravcu Kalinjingrada“, dodao je on.Il-20M je avion za radio-elektronsko obaveštavanje. Izviđački avion Il-20, koji je izgrađen na osnovu putničkog aviona Il-18, ušao je u upotrebu 1969. godine.(Sputnjik)

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Drama iznad Baltika: Poljski F16 juri ruski špijunski avion

Izvor: SrbijaDanas.com, 18.Maj.2017

Napeto..Poljski lovci presreli su iznad Baltičkog mora ruski izviđački avion, izjavio je portparol poljskog vojnog vazduhoplovstva Marek Kvjatek u programu poljske televizije...- Piloti aviona F-16 su alarmirani o neidentifikovanom avionu koji je leteo sa isključenim primopredajnikom i nije odgovarao...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.