Dodon ne želi vojne baze SAD u Moldaviji

Izvor: Vostok.rs, 08.Avg.2017, 00:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dodon ne želi vojne baze SAD u Moldaviji

Predsednik Moldavije Igod Dodon izjavio je da namera SAD da izgrade osam novih vojnih objekata na bazu u moldavskom selu Buljboaki nije dogovorena sa njim i da je u pitanju provokacija.

„Smatram to kao još jednu u nizu provokaciju Vlade Moldavije. Izgradnja vojnih objekta treba da bude dogovorena sa predsednikom zemlje koji je i vrhovni komandant. Sa nama  nije bilo dogovora. Videćemo“, izjavio je Dodon.

Na pitanje da li će on blokirati nameru SAD o izgradnji, Dodan je odgovorio: „Obavezno, prvo treba da se vidi o čemu se radi“.

Vojna baza u Buljboaki se nalazi samo nekoliko desetina kilometara od Kišinjeva. U avgustu su u bazi održane američko-moldavske vojne vežbe „Dragon pionir“.

Predsednik Moldavije je više puta govorio da se protivi ulasku zemlje u NATO i učešću moldavskih vojnika u vojnim vežbama država-članica Alijanse.

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.