Dodik: BiH ne služi ničemu osim nadmudrivanju stranaca

Izvor: N1 televizija, 29.Avg.2016, 19:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dodik: BiH ne služi ničemu osim nadmudrivanju stranaca

Srpskom narodu je dosta ponižavanja, zato je i došlo do odluke o održavanju referenduma, izjavio je predsednik Republike Srpske Milorad Dodik i dodao da su se sve političke snage u RS okupile oko pitanja referenduma o Danu Republike.

Dodik je u izjavi za RTS ukazao da dvojica sudija Bošnjaka i tri stranca u Ustavnom sudu Bosne i Hercegovine odlučuju o svim ključnim pitanjima.

“Stranci, pre svega Britanci, donose ključne odluke na štetu Srba… Strane sudije >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << rade po instrukcijama stranog faktora. Strane sudije glasaju onako kako im kažu stranci, a u stvari oni pokušavaju da zadrže svoje pozicije i samo glume diplomatsku korektnost, rekao je Dodik.

On je izjavio i da visoki predstavnik u BIH Valentin Incko ne može da zabrani referendum, jer to nije u skladu sa Bonskim ovlašćenjima na osnovu kojih radi.

Svi smo za ovaj referendum. Nećemo da prihvatimo tužilaštvo i sud koji su na ovaj način koncipirani. Mi o svim važnim pitanjima razgovaramo sa premijerom i predsednikom Srbije, a Srbija podržava BiH i Dejtonski sporazum, napominje Dodik.

Prema njegovim rečima, BiH je "zemlja koja ničemu ne služi osim nadmudrivanju stranaca".

Dodik je poručio da se zdušno zalaže i podržava referendum o Danu Republike i dodao da je Ustavni sud BiH formiran tek Dejtonskim mirovnim sporazumom, a Republika Srpska svoj dan formiranja slavi od 1992. godine.

Govoreći o budućnosti BiH, Dodik je rekao da "BiH može da bude unija tri države, jer će se inače raspasti".

Odgovarajući na izjavu Bakira Izetbegovića da je referendum probni balon za otcepljenje RS, Dodik navodi da je ovo suštinski referendum, "a da Izetbegović može da jaše na balonima".

On je ocenio i da su Bošnjaci u BiH izgubili svoj identitet.

Dodik je rekao da se RS i Srbija međusobno podržavaju i da u tome nema ništa loše, prenosi RTRS.

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

"BiH je zemlja koja ničemu ne služi osim za nadmudrivanje stranaca"

Izvor: Nezavisne Novine, 29.Avg.2016

BANJALUKA - Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da će se referendum o Danu Republike Srpske 25. septembra desiti i da su sve političke snage u Srpskoj okupljene oko toga, jer je srpskom narodu dosta ponižavanja..."Narodu je dosta tih nametanja i ponižavanja srpskog naroda i Republike...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.