Dodela Nobela: Nije doveo kolege da ne prave gužvu

Izvor: Mondo, 09.Dec.2016, 17:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dodela Nobela: Nije doveo kolege da ne prave gužvu

Kolumbijski predsednik Manuel Santos izjavio je da nije doveo lidera pobunjenika na ceremoniju uručivanja Nobelove nagrade za mir jer "nije želeo da pravi probleme Vladi Norveške".

Foto: Terje Pedersen/NTB scanpix via AP

Santos je rekao novinarima da će pobunjenici, sa kojima je nedavno sklopio mirovni sporazum i zbog kojih je zapravo i dobio nagradu, biti prisutni "u srcu i duhom".

On je dodao da će pobunjenike iz grupe FARK na sutrašnjoj ceremoniji >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << u Oslu predstavljati španski advokat koji je bio glavni pregovarač sa njihove strane, preneo je AP.

Santos je dobio Nobelovu nagradu za mir zbog zalaganja za okončanje konflikta koji je trajao decenijama i u kojem je poginulo više od 200.000 ljudi.

Nagrada je dodeljena samo njemu, a ne i grupi FARK, koja i dalje ima status terorističke organizacije u mnogim zemljama.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.