Đurašković: Vlada ugrožava živote majki ispred skupštine

Izvor: Blic, 16.Mar.2017, 01:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đurašković: Vlada ugrožava živote majki ispred skupštine

Poslanik Demokratskog fronta (DF) Ljiljana Đurašković tvrdi da nije istina da nema novca za isplatu nadoknada majkama sa troje i više dece, navodeći da vlasti Crne Gore nameravaju da ih ponize i da im ugrozi egzistenciju.

Ona smatra da časnoj borbi koju vode majke ispred Skupštine treba da se priključe sve korisnice nadoknada, kojih je više od 22.000 i da se jedinstveno odupru nameri vlasti da ih ponizi i da im ugrozi egzistenciju.

- Ovakvo ponašanje DPS-a i >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << satelita je samo početak jer se razmatra i potpuno ukidanje nadoknada, a uskoro će biti ugroženi i ostali slojevi društva, pošto se priprema smanjenje penzija i plata, prvo u zdravstvu i prosveti - rekla je Đuraškovićeva novinarima ispred zgrade crnogorske Skupštine u Podgorici.

Ona navodi da se u vrhu vlasti nalaze ljudi "koji nemaju previše dodirnih tačaka sa moralom i osnovnom etikom i zato i nije iznenađenje da jedna takva grupa atakuje na živote onih koje su upravo oni doveli u ovaj položaj".

Ona ističe da se poslanici DF-a ponose učešćem u osmišljavanju i glasanjem za naknade majkama sa troje i više dece.

- To je najbolji zakon koji je donesen u Skupštini Crne Gore od obnavljanja višepartijskog sistema. Zato i ne pristajemo da Vlada i lažna parlamentarna većina, uspostavljena na lažnom državnom udaru, menjaju smisao i duh tog zakona - poručila je Đuraškovićeva.

Korisnice naknada za majke sa troje i više dece u Crnoj Gori, koje protestuju zbog izmena Zakona o socijalnoj i dječjoj zaštiti kojima im se ta primanja smanjuju, počele su juče štrajk glađu ispred zgrade Skupštine. Jednoj od njih ekipa Hitne pomoći danas je ukazala pomoć.

Njima su krajem prošle godine naknade smanjene sa 336 na 264 i sa 192 na 144 evra.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.