Dilma Rusef pred Senatom

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Avg.2016, 07:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dilma Rusef pred Senatom

Predsednica Brazila Dilma Rusef, suspendovana s funkcije u maju, obratiće se danas Senatu u kojem je u toku rasprava o njenom opozivu.

Senat je suspendovao prvu predsednicu Brazila zbog budžetskih malverzacija i nezakonitih knjigovodstvenih radnji.

Dilma Rusef (68) sumnjiči se da je prošle godine protivzakonito izdala uredbe o uplatama vladi, bez prethodnog odobrenja Kongresa.

Revizori su utvrdili da je suspendovana predsednica potpisala najmanje tri nelegalne >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << uredbe.

Ona je takođe optužena da je neovlašćeno koristila kredite državnih banaka za finansiranje programa, a potom odlagala otplatu.

Kritičari navode da je pokušaj brazilske predsednice da predstavi stanje u javnim finansijama boljim nego što jeste veoma nemaran.

Dilma Rusef je naglasila da takva praksa nije nelegalna, navodeći da su bivši predsednici Brazila činili isto, ali bez sankcija.

Brazilska predsednica je svoju smenu nazvala "pučem koji su organizovali njeni politički neprijatelji".

Privreda Brazila, najveće zemlje Latinske Amerike, potonula je u najgoru depresiju u nekoliko decenija, a niz skandala, masovno otpuštanje i odlaganje plaćanja su izazvali društveni revolt.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Dilma Rusef kaže da je žrtva državnog udara

Izvor: Beta, 29.Avg.2016

Suspendovana predsednica Brazila Dilma Rusef nazvala je danas pokretanje postupka svog opoziva "državnim udarom" i ocenila ga kao "nepravedan i arbitraran"."Dolazim da vas pogledam u oči i da izjavim da nisam učinila ništa od onoga za šta sam nepravedno i arbitrerno optužena", rekla je Rusefova...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.