Desničari u Berlinu marširali u čast naciste

Izvor: N1 televizija, 19.Avg.2017, 14:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Desničari u Berlinu marširali u čast naciste

Više od 500 ekstremista marširalo je ulicama Berlina u čast 30. godišnjice smrti istaknutog naciste Rudolfa Hesa, ličnog sekretara Adolfa Hitlera.

Oko 500 kontrademonstranata takođe se okupilo u berlinskoj oblasti Špandau. Demonstrante su razdvajale stotine teško naoružanih policajaca.

Portparol policije Karster Miler rekao je za agenciju AP da je policija izdala niz zabrana kako bi osugurala da marš protekne mirno.

Policija je saopštila da demonstranti >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << mogu da marširaju, ali da im nije dozvoljeno da veličaju Hesa. Neonacistima je dozvoljeno da donesu transparente, ali samo jedan na 50 učesnika.

Nemačka policija pokušava da održi ravnotežu između prava na slobodu govora i kretanja, kao i prava na okupljanje kontrademonstranata i stanovnika, navodi agencija AP.

Rudolf Hes je zbog svojih zločina na Nirnberškom sudskom procesu osuđen na doživotnu kaznu. Sproveden je u zatvor Špandau u tadašnjem Zapadnom Berlinu, gde je izvrši samoubistvo produžnim kablom.

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

VIDEO: Ultradesničari marširali Berlinom u čast pokojnog naciste

Izvor: Radio 021, 19.Avg.2017

Više od 500 ekstremista marširalo je ulicama Berlina u čast 30. godišnjice smrti istaknutog naciste Rudolfa Hesa, ličnog sekretara Adolfa Hitlera...Oko 500 kontrademonstranata takođe se okupilo u berlinskoj oblasti Špandau. Demonstrante su razdvajale stotine teško naoružanih policajaca...Portparol...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.