Desetine hiljada Iranaca na sahrani Rafsandžanija (FOTO)

Izvor: BKTV News, 10.Jan.2017, 09:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Desetine hiljada Iranaca na sahrani Rafsandžanija (FOTO)

Desetine hiljada Iranaca okupilo se jutros u kompleksu Teheranskog univerziteta kako bi prisustvovali jednosatnoj komemoraciji za bivšeg predsednika Akbara Hašemija Rafsandžanija, a molitvu pored Rafsandžanijevog kovčega pre sahrane predvodi vrhovni vođa, ajatolah Ali Hamnei.

Vlasti su današnji dan proglasile neradnim kako bi Iranci mogli da odaju poštu Rafsandžaniju, prenosi AP.

Akbar Hashemi Rafsanjani hospitalized in #Iran due to heart disease #ايران >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << pic.twitter.com/Ns83oQgEY7

Državna televizija prikazala je veliki broj ljudi na ulicama u okolini univerziteta gde će ajatolah Hamnei početi komemoraciju, odajući poštu Rafsandžaniju uprkos njihovim razilaženjima, navodi AFP.

Rafsandžani, koji je preminuo u nedelju u 82. godini, biće sahranjen u mauzoleju ajatolaha Ruholaha Homeinija, lidera Islamske revolucije iz 1979. godine.

Iznenadna smrt! Preminuo bivši predsednik Irana! (FOTO)

Rafsandžani, blizak saradnik i Homeinija i Hamneija, bio je na funkciji predsednika od 1989. do 1997.

Bio je veliki podržavalac umerenog predsednika Hasana Rohanija, a bio je i posrednik između reformatora koji teže otvaranju ka svetu i tvrdokornih elemenata, navodi američka agencija.

Nastavak na BKTV News...






Povezane vesti

Desetine hiljada Iranaca na sahrani Rafsandžanija

Izvor: BKTV News, 10.Jan.2017

Desetine hiljada Iranaca okupilo se jutros u kompleksu Teheranskog univerziteta kako bi prisustvovali jednosatnoj komemoraciji za bivšeg predsednika Akbara Hašemija Rafsandžanija, a molitvu pored Rafsandžanijevog kovčega pre sahrane predvodi vrhovni vođa, ajatolah Ali Hamnei...Vlasti su današnji...

Nastavak na BKTV News...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.