Demonstranti upali na Trampov teren za golf u Škotskoj

Izvor: RTS, 25.Jun.2016, 19:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Demonstranti upali na Trampov teren za golf u Škotskoj

Noseći transparente na kojima piše "Zaustavite mržnju" i "Ljubav pobeđuje mržnju" demonstranti su zauzeli brdo koje se uzdiže iznad golf kluba "Tramp internešenel golf links" na severoistoku Škotske, prenela je agencija AFP.
Demonstranti koji nose zastave Meksika upali su na teren za golf u vlasništvu najizglednijeg kandidata Republikanske stranke za predsednika SAD Donalda Tampa, koji se trenutno >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << nalazi na tom imanju.

Zaposleni tog kluba su počeli da odvraćaju novinare u trenutku kad su demonstranti počeli da ulaze na golf teren, mašući zastavama gej pokreta u bojama duge, kao i zastavama Meksika.
Meksičku zastavu istakli su i susedi čija se imanja graniče sa Trampovim, kao simbol solidarnosti sa narodom Meksika, pošto je Tramp prethodno dao više izjava kojima kritikuje Meksikance, a takođe je najavio izgradnju ograde na granici između SAD i Meksika.
"Posebno želim da ovu zastavu vide američki novinari", izjavio je Dejvid Miln, čija kuća gleda na golf klub i 18. rupu na golf terenu.
"Ako on bude izabran za predsednika, SAD će za nedelju dana krenuti u rat, a za dve nedelje će bankrotirati. Čovek je idiot", rekao je Miln.
Tramp je na pitanje novinara da li mu nedostaje podrška evropskih lidera, od kojih su neki kritikovali njegov predlog da se muslimanima zabrani ulazak u SAD, rekao da mu to nije važno.
"Baš me briga. To nije važno. Mene podržava američki narod i to mi je važno", zaključio je Tramp.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Demonstranti upali na Trampov teren za golf

Izvor: Nezavisne Novine, 25.Jun.2016

EDINBURG - Demonstranti koji nose zastave Meksika upali su u Škotskoj na teren za golf u vlasništvu najizglednijeg kandidata Republikanske stranke za predsjednika SAD Donalda Tampa, koji se trenutno nalazi na tom imanju...Noseći transparente na kojima piše "Zaustavite mržnju" i "Ljubav pobjeđuje...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.