Demonstranti se povlače iz delova grada

Izvor: VOA, 05.Okt.2014, 19:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Demonstranti se povlače iz delova grada

Neki od demonstranata u Hong Kongu povukli su se i sa druge lokacije, u četvrti Mong Kok, iako nije jasno da li su se uputili da pojačaju glavni protestni skup.

Demonstranti u Hong Kongu pristali su da uklone deo barikada blizu sedišta vlade u centru grada, dan pre isteka zvaničnog roka koji im je vlada dala da se sklone sa ulica kako bi se u ponedeljak nastavio neometani rad vladinih institucija.

Taj potez je usledio pošto su se neki od demonstranata povukli sa >> Pročitaj celu vest na sajtu VOA << druge lokacije protesta, u četvrti Mong Kok, iako nije jasno da li su se oni uputili da se pridruže glavnom protestnom skupu ili se u potpunosti povlače sa ulica.

Desetine hiljada demonstranata, uključujući i veliki broj studenata, ulazi u drugu nedelju svakodnevnih masovnih protesta tražeći ostavku lidera Hong Konga, Leung Čun-jinga, lojalnog Pekingu, i zahtevajući pravo da biraju lidera na slobodnim izborima 2017.

Rano jutros, policija u Hong Kongu se, koristeći pendreke i biber-sprej, sukobila sa demonstrantima u četvrti Mong Kok, gde su se u petak i subotu dogodili nasilni okršaji prodemokratskih studenata i njihovih protivnika na kontra-mitingu.

Nastavak na VOA...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta VOA. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta VOA. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.