Deci odrubili glave

Izvor: Vesti-online.com, 04.Maj.2016, 02:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Deci odrubili glave

U Raki, sirijskoj prestonici Islamske države, odsecanjem glave pogubljena su četiri maloletnika. Prema informacijama potvrđenim iz nekoliko izvora, u "presudi" je navedeno da su maloletnici "fotografisali strateške objekte Islamske države kako bi te informacije dostavili krstašima".

Do sada je šerijatski sudski sistem kalifata doneo 4.144 presude na smrtnu kaznu koje su javno obavljene. Smrću se kažnjavaju špijunaža, homoseksualizam, dezerterstvo i pomoć neprijatelju. >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << Kao načini predviđeni su kamenovanje, spaljivanje, bacanje s krova visokih zgrada i odrubljivanje glave.

Bliskoistočni izvori navode da su u poslednje vreme smrtne kazne učestale naročito u Raki. Naime, emiri Islamske države znaju da su prvi na udaru naoružanih bespilotnih letelica. Mnogo ih je ubijeno na taj način zahvaljujući između ostalog i hrabrim pojedincima koji s terena javljaju njihovo kretanje.

Da bi se zaštitili, teroristi čak čitave ulice prekrivaju ciradama i tako se kriju od kamera dronova. Specijalisti objašnjavaju da su savremene bespilotne letelice opremljene kamerama koje uprkos ciradama mogu da identifikuju izvor toplote, ali nisu u stanju da pouzdano identifikuju cilj. Stoga su obično ciljevi zgrade ili vozila za koje je s terena javljeno da ih koriste teroristi.

Dodatnu nevolju stvara bezobzirnost džihadista koji koriste ljude kao živi štit. Stoga se u poslednje vreme koristi izraelski metod po kom se prvo ispaljuje raketa bez bojeve glave kako bi se civili razbežali s ulice, da bi posle nekoliko sekundi drugi projektil bio ispaljen u krov zdanja.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.