Dečak spasao školski autobus pun dece

Izvor: Vesti-online.com, 11.Apr.2012, 04:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dečak spasao školski autobus pun dece

Dečak Džeremi Vitsčik (13) preuzeo je komandu nad školskim autobusom i odvezao ga na bezbedno pošto je vozač (43) pretrpeo srčani udar u Vašingtonu.

Dečak je bio na putu ka školi sa još 12 učenika kada je primetio da se nešto čudno dešava sa vozačem.

"Znao sam da je nešto loše jer je vozač izgledao kao da ima neku vrstu napada i da se guši", rekao je dečak posle incidenta.

On je odmah skočio sa sedišta, uzeo volan i usmerio autobus >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << ka ivičnjaku gde se zaustavio i izvukao ključeve iz brave. Potom je počeo da pritiska vozačeve grudi, koji je bio bez svesti. Drugi učenik Džoni Vud rekao je da zna tehniku oživljavanja i počeo je da vozaču masira srce dok su ostali pozivali broj za hitne slučejeve.

Na snimcima sigurnosnih kamera u autobusu vidi se da dečaci reaguju smireno tokom veoma krizne situacije. Policija je vrlo brzo stigla i izvela decu iz autobusa.

Lokalni mediji dvojicu dečaka nazivaju herojima, a gradske vlasti su ih pohvalile za hrabrost i "brzo razmišljanje". Vozač je prebačen u bolnicu i u teškom je stanju.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.