Deca žrtve nasilja Boko Harama u Africi

Izvor: NoviMagazin.rs, 25.Avg.2016, 15:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Deca žrtve nasilja Boko Harama u Africi

Oko pola miliona dece u oblastima u kojima deluje teroristička organizacija Boko Haram ove godine moglo bi da pati od neuhranjenosti, saopštio je danas Fond UN za decu (UNICEF).

Neuhranjene dece ima duplo više nego na početku 2016. godine. Godine sukoba doprinele su pogoršanju situacije u oblastima koje su među najsiromašnijim u svetu.

Regionalni direktor UNICEF-a za zapadu i centralnu Afriku Manuel Fontejn rekao je da kriza oko jezera Čad, u Nigeriji, Čadu, >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << Nigeru i Kamerunu, pogađa decu i treba da je prioritet u rešavanju pitanja migracija i raseljavanja na globalnom nivou.

Islamisti Boko Harama odgovorni su za ubistva više od 20.000 i raseljavanje 2,6 miliona ljudi u poslednjih sedam godina.

UN su saopštile da je 2,2 miliona ljudi, među kojima polovinu čine deca, zarobljeno u oblastima pod kontrolom Boko Harama.

Zemlje na obali jezera Čad, kojima se pridružio i Benin, obrazovale su regionalne snage protiv ekstremista Boko Harama koji su se prošle godine priklonili Islamskoj državi.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Pola miliona dece su žrtve BOKO HARAMA

Izvor: Blic, 25.Avg.2016

Oko pola miliona dece u oblastima u kojima deluje teroristička organizacija Boko Haram ove godine moglo bi da pati od neuhranjenosti, saopštio je danas Fond UN za decu (Unicef)...Neuhranjene dece ima duplo više nego na početku 2016. godine...Godine sukoba doprinele su pogoršanju situacije u oblastima...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.