De Mezijer: U Nemačku stiglo 890.000, a ne preko milion izbeglica

Izvor: RTS, 30.Sep.2016, 17:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

De Mezijer: U Nemačku stiglo 890.000, a ne preko milion izbeglica

Prošle godine je u Nemačku stiglo 890.000 tražilaca azila, a ne 1,1 milion, izjavio je ministar unutrašnjih poslova te zemlje Tomas de Mezijer revidiravši time prvobitne procene.
De Mezijer je takođe ukazao da je od početka ove godine sve do prošle nedelje znatno opao broj pristiglih migranata u odnosu na isti period lane i da on iznosi 210.000, prenosi AFP.

Ministar je navodio nove centralizovane >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << podatke koji su znatno precizniji od prethodno anonimnih prvih registracionih podataka, koji ne obuhvataju one koji su registrovani više puta ili one koji su napustili Nemačku u međuvremenu.
Prema njegovim rečima, brojka od 890.000 novih izbeglica prošle godine - što je jednako jednom procentu ukupnog stanovništva Nemačke - i dalje je "veoma visoka".
"Zahvaljujući izuzetnim naporima uspeli smo da savladamo ovaj izazov", rekao je Tomas de Mezijer povodom masovnog priliva ljudi koji su izbegli iz Sirije, Iraka i Avganistana, kao i od siromaštva i konflikata u drugim delovima Bliskog istoka i Afrike.
U isto vreme, kako je dodao, "svi se slažemo da situacija od jeseni prošle godine ne sme da se ponovi".
"Zbog toga smo usvojili brojne mere - međunarodne, kako u Evropi tako i u Nemačkoj - da jasno i održivo smanjimo broj tražilaca azila koji dolaze u Nemačku, a da istovremeno ispunimo svoju humanitarnu odgovornost", naveo je ministar.
Značajno smanjen broj novih migranata ove godine, prema njegovim rečima, pokazuje da preduzete mere deluju.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.