Damask: Koalicija SAD koordiniše akcije sa teroristima

Izvor: Vostok.rs, 19.Jun.2017, 10:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Damask: Koalicija SAD koordiniše akcije sa teroristima

Međunarodna koalicija za predvođena SAD oborila je avion sirijskih snaga u okolini Rake, saopštilo je sirijsko Ministarstvo odbrane.

„Naš avion je oboren u blizini grada Rake dok je sprovodio operaciju protiv terorističke organizacije DAEŠ“, navodi se.

Prema navodima sirijskog Ministarstva, pilot oborenog aviona još uvek nije pronađen. Ističe se i da ovom akcijom međunarodna koalicija potvrđuje da svoje poteze usaglašava sa akcijama terorista DAEŠ-a.

„Oni pokušavaju da zaustave sirijsku vojsku i njene saveznike u borbi protiv terorizma“, zaključuje se u saopštenju.

Čitajte više na Ruski vazdušni udari u Siriji - iz minuta u minut

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

Nova drama - Rusi: Agresija SAD, kraj saradnje!

Izvor: Mondo, 19.Jun.2017

Ministarstvo odbrane Rusije od danas prekida saradnju sa SAD u okviru Memoranduma o sprečavanju incidenta na nebu iznad Sirije, navodi se u saopštenju ruskog spoljnopolitičkog resora...Foto: MONDO..Obaranje aviona sirijskih Oružanih snaga od strane američke avijacije u vazdušnom prostoru Sirije...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.