Dadajev: Kidnapovali su me i rekli da priznam ubistvo Njemcova!

Izvor: Vesti-online.com, 01.Apr.2015, 18:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dadajev: Kidnapovali su me i rekli da priznam ubistvo Njemcova!

Zaur Dadajev, prvooptuženi za ubistvo ruskog opozicionara Borisa Njemcova, izjavio je danas (1. april) na sudu da je bio izložen batinama i pritisku da prizna krivicu. Od petorice uhapšenih zbog ubistva Njemcova 27. februara, Dadajev je jedini koji je, prema navodima sudije i istražitelja, priznao ubistvo.

- Nepoznati ljudi su me kidnapovali 5. marta. Ne znam gde su me držali, ali uhapšen sam tek 7. marta - rekao je on na ročištu, a prenela agencija Interfaks.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com <<
Dadajev je takođe naveo da mu je, pre nego što je uhapšen, "rečeno šta i kako treba da kaže".

Na prethodnom ročištu Dadajev nije priznao krivicu u sudnici a kasnije je povukao priznanje dato istražiteljima. Jedan aktivista za zaštitu ljudskih prava koji ga je posetio u pritvoru prošlog meseca rekao je da su na telu optuženog vidljivi znaci mučenja.

Njegov advokat Ivan Gerasimov je rekao da Dadajev pre hapšenja čak nije ni znao ko je bio Njemcov.

Sud u Moskvi danas je mu je produžio pritvor za još mesec dana, prenosi AP.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.