Dabogda završio kao taj lav!

Izvor: Mondo, 29.Jul.2015, 13:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Dabogda završio kao taj lav!"

Društvene mreže su se usijale zbog ubistva omiljenog lava Sesila u Zimbabveu. Ispred kuće zubara u Mineapolisu ljudi ostavljaju plišane lavove i poruke: "Ovde si završio!".

Foto: YouTube/screenshot

Borci za prava životinja užasnuti su zbog ubistva 13-godišnjeg lava Sesila u nacionalnom parku u Zimbabveu, a dvojica od trojice osumnjičenih za ovo nedelo pozvani su da odgovaraju pred sudom.

Treći osumnjičeni, zubar iz MIneapolisa Volter Palmer, vratio >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << se u SAD, ali na društvenim mrežama je pokrenuta akcija da i on odgovara, jer se veruje da je platio 50.000 dolara dvojici pomagača.

Lav je svirepo ubijen - na obodima parka pronađen je odran i obezglavljen. Lav je nosio je GPS ogrlicu u okviru istraživačkog projekta Oksford univerziteta. Utvrđeno je da je najpre pogođen strelom, a lovci su ga zatim pratili i ubili iz puške.

Pretpostavlja se da je glavu lava Palmer odneo sa sobom u SAD kao trofej.

On je priznao da je ubio lava, ali se pravdao da nije znao da je baš taj lav simbol Zimbabvea.

"Unajmio sam profesionalne vodiče i oni su obezbedili sve potrebne dozvole. Koliko znam, sve u vezi sa tim putovanjem je bilo legalno i valjano pripremljeno. Nažalost, nisam znao da je taj lav toliko voljen, da je simbol lokalne zajednice... verovao sam svojim vodičima", napisao je Palmer.

He'll repent & cry on talk shows "@ProseFactory: #CecilTheLion hunter hires PR firm following backlash @prweekuknewshttp://t.co/Kc2TNZeDnQ"

— Conor Walsh (@ConorMWalsh) July 29, 2015

Ispred njegove kuće ljudu dolaze i u znak protesta ostavljaju plišane lavove uz razne poruke.

Foto: YouTube/screenshot

Džoni Rodrigez koji se nalazi na čelu službe za očuvanje prirode Zimbabvea kaže da je ovo velika tragedija.

“Smrt Sesila je tragedija, ne samo zato što je bio simbol Zimbabvea nego i zato što će verovatno nastradati i njegovih šest mladunčadi, koje novi mužjak neće želeti da prihvat", kaže

Na društvenim mrežama se mogu pročitati razne preteće poruke Palmeru. Jedna od njih glasi:

"Nadam se da ćeš izgubiti i kuću i posao i novac, jer si dušu već izgubio".

Ima i onih koji mu žele da završe baš onako kako je on presudio Sesilu - obezglavljen.


Cecil The Lion's killer, Walter Palmer, will be greeted with this when he arrives for work today /@piersmorganpic.twitter.com/nf7yMN382r

— Andrew Bloch (@AndrewBloch) July 29, 2015

I Palmerove komšije ga osuđuju.

"To je kriminal! Ne mogu da razumem da neko uživa u ubija takva divna stvorenja samo da bi imao trofej", kaže jedna od komšinica.

Druga dodaje: "On je završio posao ovde! Nema šta više da traži!".



Izvor: YouTube

Ovo je bio Sesil



Izvor: YouTube

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.