DVOBOJ PRED PUTINOVIM OČIMA Ko je brži, ruski MiG ili bolid Formule 1? (VIDEO)

Izvor: Blic, 27.Jul.2017, 07:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DVOBOJ PRED PUTINOVIM OČIMA Ko je brži, ruski MiG ili bolid Formule 1? (VIDEO)

Na glavnoj ovogodišnjoj aero-kosmičkoj izložbi u zemlji ispisane su nove stranice istorije. Publika MAKS-a 2017. je mogla da vidi pravi dvoboj borbenih aviona pete generacije, trku MiG-a i bolida Formule 1, pa čak i to kako Putin časti sladoledom glavne ljude iz sveta biznisa.

Oni su režali, nasrtali, odsijavali se na suncu, čak se i okomili jedan na drugog. Avioni! Ne biznismeni. Čak 84 vojnih i civilnih letelica paralo je podmoskovsko nebo tokom izložbe MAKS-2017 (18 >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << - 23 jul).Avio-kosmički salon se ipak neće pamtiti samo po avionima, prenosi "Ruska reč".

Vladimir Putin na MAKS-u

Ruski predsednik je posetio izložbu još prvog dana i poveo sa sobom najvažnije poslovne ljude na razgovor o budućnosti vojne i civilne avijacije. Putin je odlučio da „zasladi“ predstojeće pregovore i počastio sve prisutne sladoledom.

Možda je upravo to pomoglo da se potpišu neki veoma unosni ugovori, a bilo ih je zaista puno.

Veliki novac i Suhoj Superdžet – 100

Ruske kompanije su potpisale ugovore u ukupnoj vrednosti 400 milijardi rubalja (6,7 milijardi dolara).

Najveći ugovor su potpisali „Aeroflot“ i korporacija „Suhoj“ za 20 aviona Suhoj Superdžet 100. Ovaj putnički avion je bio u centru pažnje i domaćih i stranih kupaca. Ipak, sa stranim mušterijama ove godine nije potpisan nijedan ugovor.

Sem toga, potpisan je ugovor o isporuci na operativni lizing 16 aviona MS-21 avio-kompaniji Red Wings, uključujući četiri aviona sa ruskim motorom PD-14.

Ostali deo MAKS-a je pripao vojnim avionima.

Mig-35

Prvi na listi glavnih atrakcija bio je najnoviji MiG-35, borbeni avion generacije 4++  koji treba da zameni MiG-29 i ne samo u Rusiji, već širom sveta.

MiG-35 se vinuo visoko u nebo na brzini od 2,700 km na sat (300 kilometara brže od prethodnika) i izveo seriju najtežih akrobacija.

Najnovije modifikacije prave ga skoro nevidljivim za radare, a u stanju je da ponese sve najmodernije rakete klase vazduh-vazduh i vazduh-zemlja.

MiG-35 će biti jedan od najboljih borbenih aviona na svetu, kaže vodeći probni pilot kompanije MiG  Mihail Beljajev, dodajući da je avion u završnoj fazi testiranja i Vazdušno-kosmičke snage Rusije će početi da ga koriste kroz par godina.

Akrobacije „Ruskih vitezova“

Ove godine publika je mogla da posmatra kako izgleda let borbenog aviona iz same pilotske kabine. Kakva samo mogućnost da „sedite u prvom redu“ dok posmatrate akrobacije „Ruskih vitezova“!

MiG-29 protiv bolida Formule 1

Naravno, trka MiG-29 koji razvija brzinu od 2.000 km na sat sa bolidom Formule 1 i sportskim automobilom Audi R8 zvuči pomalo nesportski, ali finiš bi mogao da vas začudi.

Otkrivamo tajnu - rezultat je bio nerešen!

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.