DVE LEŽALJKE I SUNCOBRAN U MILOČERU 120 EVRA Ulaz na nekadašnju plažu Karađorđevića košta kao pola aranžmana

Izvor: Blic, 20.Jul.2017, 13:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DVE LEŽALJKE I SUNCOBRAN U MILOČERU 120 EVRA Ulaz na nekadašnju plažu Karađorđevića košta kao pola aranžmana

Ako ste odlučili da ovo leto provedete na Miločeru, spremite novčanike. Samo jedan dan na poznatoj crnogorskoj plaži mogao bi da vas košta koliko i polovina aranžmana u nekom drugom delu crnogorskog primorja.

Oni koji požele da se osunčaju na plaži koja je bivše odmaralište srpske dinastije Karađorđević, to zadovoljstvo moraće da plate 120 evra. I to samo na Kraljevoj plaži, dok na Kraljičinu plažu, koja se nalazi odmah pored, čak ni oni koji su spremni da izdvoje >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << tako veliku sumu novca neće mogu da uđu.

Kraljičina plaža, koja je ime dobila po kraljici Mariji Karađorđević, već godinama je zatvorena za javnost, a u njenim čarima mogu da uživaju samo gosti luksuznog hotela "Vila Miločer", kojim od 2007. zajedno sa Svetim Stefanom upravlja konzorcijum "Aman Resort".

Inače, naslednici dinastije Karađorđević sudskim putem potražuju bivšu letnju rezidenciju kraljice Marije i kralja Aleksandra Karđorđevića, ali i kompletnu imovinu koja je kraljevskoj porodici oduzeta 1947. godine. Pored bivše letenje rezidencije na Miločeru, to su i zemljišta u Miločeru, vinogradi, vrtovi, pašnjaci, plac sa rodnom kućom kralja Aleksandra na Cetinju i dvorac "Ljeskovac" na Rijeci Crnojevića.

“Zaštitili” Miločer kad je Statisu sve dozvoljeno https://t.co/IC93IVeVwY pic.twitter.com/35CYx5l22x

Pravni postupak pokrenut je u aprila 2005. godine, ali je zahtev naslednika Karđorđevića na nekoliko instanci odbijen. Očekuje da će slučaj završiti pred sudom u Strazburu, a do tada, Karađorđevići i svi oni koji se zapute na prelepe miločerske plaže, moraće da spreme 120 evra za ulaz, dve ležaljke i suncobran.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Za sunčanje dnevno spremite i do 120 EUR

Izvor: B92, 20.Jul.2017

Samo jedan dan na poznatoj crnogorskoj plaži Miločer mogao bi da vas košta koliko i polovina aranžmana u nekom drugom delu crnogorskog primorja...Oni koji požele da se osunčaju na plaži koja je bivše odmaralište srpske dinastije Karađorđević, to zadovoljstvo moraće da plate 120 evra. I to...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.