DS: Premijerova izjava za dizanje panike

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Okt.2016, 13:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DS: Premijerova izjava za dizanje panike

Demokratska stranka (DS) zatražila je danas procenu bezbednosti u Srbiji, odgovornost nadležnih i istinu o hapšenjima srpskih državljana zbog planiranih napada u Crnoj Gori, izjavio je poslanik DS Balša Božović.

"Neophodno je da se sazna ko je organizovao i šta i da li su to naše nadležne službe znale", rekao je Božović novinarima u Skupštini Srbije navodeći da premijer Aleksandar Vučić nije dao precizne podatke i da postoji i "sijaset čudnih okolnosti" u vezi >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << sa hapšenjem srpskih državljana zbog dešavanja u Crnoj Gori, ali i delovanja stanih agenata u Srbiji.

On je kazao da je konferencija za novinare premijera posle sednice Biroa za koordinaciju službi bezbednosti samo značila "dizanje panike".

"Premijer je juče na histeričan način objavio ustvari da sistem ne funkcioniše", ocenio je Božović.

Premijer Aleksandar Vučić izjavio je sinoć, posle sastanka Biroa za koordinaciju službi bezbednosti da je u Srbiji povećano dejstvo i broj pripadnika stranih obaveštajnih službi, i sa istoka i sa zapada.

On je kazao da su nadležne službe u Srbiji u skladu sa zakonom evidentirale i nekoliko aktivnosti protiv Srbije i nekoliko lica koja su se time bavila i "uspeli da ih neutrališu", kao i da se vodi postupak protiv jednog visokog funkcionera Uprave kriminalističke policije za koga je utvrđeno da je odavao podatke.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.