DRAMA U ZAGREBU Ratni veterani napravili haos na trgu, huligani vikali Za dom spremni!

Izvor: Blic, 29.Maj.2015, 07:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DRAMA U ZAGREBU Ratni veterani napravili haos na trgu, huligani vikali "Za dom spremni!"

Demobilisani borci koji mesecima protestuju i koji su od blokirali Markov trg u Zagrebu, na kraju su ušli u crkvu svetog Marka pošto je interventna policija počela da se približava crkvi.

all quiet on the western front @indexhr #MarkovTrg pic.twitter.com/hNR49OdNI1

Ispred ulaza je postavljena metalna barijera koja sprečava bilo kakav ulaz ili izlaz iz crkve, a na Markovom trgu na kojem je javno okupljanje zabranjeno od 22 do osam sati ujutro, sinoć je ostalo oko >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << 100 policajaca i novinari, javila je Hina.

Deo interventnih policajaca povukao se s Markova trga oko 23 sata.

Na ulazu u crkvu, u kojoj moleći bdiju demobilisani borci i čekaju da ih primi premijer, stoji sveštenik.

Do Markovog je trga sinoć je stigla i grupa mlađih muškaraca, koji su vikali 'Za dom spremni' i vređali policiju. Policajci su ih pokušali smiriti, no kako nam javlja reporterka s mjesta događaja, u jednom su trenutku počeli trčati i interventni policajci su stavili šljemove na glave...

Danas se deo hrvatskih branitelja i ratnih invalida koji već mesecima protestuju ispred resornog ministarstva u Zagrebu okupio se ranije danas ispred sedišta vlade gde su poručili da s Markovog trga neće otići dok ih ne primi premijer Zoran Milanović.

Reč je o braniteljima koji više od 220 dana protestuju u šatoru ispred resornog ministartva u Savskoj ulici ultimativno tražeći ostavkuministra branitelja Predraga Matića i njegovih saradnika, jer smatraju da ne štite dovoljno njihova prava.

Ispred sedišta vlade na Markovom trgu nekoliko desetina boraca iz posledjeg rata, među kojima i 100-odstotnih ratnih invalida, došli su danas da podrže radnike Imunološkog zavoda, ali su tamo ostali i nakon što su se radnici razišli. Oko podneva su pokraj Markove crkve postavili suncobrane, stolove i stolice, kao i transparent "100 odsto za Hrvatsku".

Na pitanje novinara hoće li primiti branitelje, premijer Zoran Milanović, koji učestvuje na obeležavanju Dana Oružanih snaga u koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski, samo je odmahnuo rukom, dok je resorniministar Predrag Matić ocenio da problemi demonstranata nisu nerešivi "osim onih političkih i politikanskih".

"Oni su, naravno, nerešivi jer se ne žele rešavati", rekao je Matić.

Upitan šta će se dogoditi ako veterani podignu šator i na Markovom trgu, Matić je odgovorio da je "Hrvatska demokratska država, ali istovremeno i pravna".

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

DRAMA U ZAGREBU Branitelji napravili haos na trgu, huligani vikali "Za dom spremni!"

Izvor: Blic, 29.Maj.2015

Demobilisani borci koji su juče ceo dan protestovali na Markovom trgu u Zagrebu tražeći razgovor sa hrvatskim premijerom Zoranom Milanovićem i dalje ne odustaju od svojih namera. U jednom momentu sinoć je reagovala i interventna policija nateraviši branitelje da se povuku u Crkvu Svetog Marka gde...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.