DRAMA U MEDITERANU: Prevrnuo se brod sa 700 libijskih migranata

Izvor: Kurir, 19.Apr.2015, 10:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DRAMA U MEDITERANU: Prevrnuo se brod sa 700 libijskih migranata

Za sada je ovo operacija traženja i spasavanja, ali za neko vreme postaće samo potraga (za telima), kaže portparol obalske straže

RIM - Brod sa 700 migranata prevrnuo se u Mediteranskom moru, a strahuje se da je stradalo stotine ljudi, saopštila je italijanska obalska straža.

Do sada je spaseno 28 ljudi, preneo je BBCi.

Ribarski brod prevozio je između 500 i 700 migranata kada se prevrnuo oko ponoći po lokalnom vremenu, južno od italijanskog ostrva >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << Lampeduza. Portparol italijanske obalske straže izjavio je da se brod prevrnuo oko 210 kilometara od Lampeduze i oko 27 kilometara od obale Libije.

Portparolka agencije UN za izbeglice Barbara Molinario izjavila je italijanskoj agenciji ANSA da za sada nije poznato koliko ima žrtava, preneo je AP.

ANSA prenosi da se brod prevrnuo u Sicilijanskom moreuzu i da je do sada nađeno 21 telo. U operaciju spasavanja uključeno je 20 brodova i tri helikoptera.

"Za sada je ovo operacija traženja i spasavanja, ali za neko vreme postaće samo potraga (za telima)", izjavio je porptarol obalske straže.

Nastavak na Kurir...






Povezane vesti

(VIDEO) NAJVEĆA DRAMA EMIGRANATA IKAD: Čak 700 Libijaca poginulo u prevrtanju broda

Izvor: Kurir, 19.Apr.2015

Spaseno je samo 28 ljudi, kaže portparolka UNHCR..RIM - Brod sa više od 700 migranata prevrnuo se u Sredozemnom moru, a strahuje se da je čak 700 njih poginulo u toj nesreći...700 migrants feared dead in Mediterranean shipwreck http://t.co/G2YaBFOzh8 pic.twitter.com/kTwtVPzhUI..Portparolka UNHCR...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.