DJB: RTS odgovorna za jednoumlje

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Jan.2017, 15:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DJB: RTS odgovorna za jednoumlje

Pokret Dosta je bilo uputio je danas u otvorenom pismu ocenio da su generalni direktor Radio-Televiziji Srbije i njeno uredništvo odgovorni za "mrak, cenzuru, jednoumlje i nedostatak dijaloga" koji su danas "zaštitni znak" Srbije.

Kako je u pismu navedeno, javni servis gradjana Srbije je kao najjači i najveći nacionalni medij najodgovorniji što nema objektivnog informisanja.

"Novinarstvo na RTS-u svelo se na poltronstvo prema premijeru (Aleksandru Vučiću) i vladajućim >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << strukturama. Činjenica da ne izveštavate o stavovima Dosta je bilo i da nikoga iz tog pokreta ne zovete u vaše emisije, govori da nema slobode za iznošenje kritičkih stavova, a samim tim ni osnovih uslova za kulturu dijaloga koju ste dužni da podržavate", piše u pismu.

DJB od RTS očekuje da budu profesionalni, hrabri, analitični, da istražuju veliku korupciju u kojoj se "davi" današnja Srbija.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.