DIŽU GA IZ PUSTINJE: U SAD prave grad u kome niko neće živeti, a košta milijarde

Izvor: Kurir, 07.Okt.2015, 12:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DIŽU GA IZ PUSTINJE: U SAD prave grad u kome niko neće živeti, a košta milijarde

Niko nikada ovaj grad neće zvati svojim domom, jer je ljudima zabranjeno da žive u njemu.

U sušnim ravnicama na jugu pustinje Novog Meksika uskoro će se uzdići grad iz peska, čija izgradnja bi trebalo da košta milijardu dolara.

Grad, planirane veličine za populaciju od 35.000 ljudi, činiće savremeni poslovni distrikt u samom centru i porodične kuće u predgrađu, a sadržaće i parkove, tržne centre i crkvu.

Pegasus Global Holdings is building $1bn >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << ghost city in New Mexico http://t.co/w7yoWZNPgH #InfoNdoroTweet pic.twitter.com/Uul07U3Lsv

Zanimljivo je da niko nikada ovaj grad neće zvati svojim domom, jer je ljudima zabranjeno da žive u njemu. Grad će biti izgrađen u okviru projekta pod nazivom Centar za inovacije, testiranje i evaluaciju (CITE) i predstavlja model običnog američkog grada.

Koristiće se za razvoj nove tehnologije koja će oblikovati budućnost urbane sredine. Šema vredna milijardu dolara će služiti za sprovođenje eksperimenata u oblasti transporta, izgradnje, komunikacije i sigurnosti.

Vizija ovog projekta je okruženje u kojem će se testirati novi proizvodi, ali bez uznemiravanja svakodnevnog života.

Izgradnja grada će početi ove godine, a mogao bi da bude operativan već 2018. godine.

(Dejli Mejl)

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.