DESNICA UDARA: Očekuju se novi napadi na izbeglice u Nemačkoj

Izvor: Kurir, 04.Sep.2015, 11:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DESNICA UDARA: Očekuju se novi napadi na izbeglice u Nemačkoj

Pospešivanje mržnje protiv stranaca dovodi do dalje radikalizacije desno-ekstremističke scene, kažu nemački zvaničnici

BERLIN - Nemačka služba za zašitu Ustava pribojava se da bi moglo doći do daljeg rasta desno-ekstremističkog nasilja protiv stranaca, piše danas nemački dnevnik "Tagešpigel" i prenosi izjavu šefa te službe Hans-Georg Masena koji kaže da postoje masovne kampanje protiv azilanata.

Masen je rekao da desno - ekstremističke partije Nacionaldemokratska >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << partija (NPD), Desnica, Treći put i Za NRW na svojim Internet - stranicama upravo su foklusirane na tu temu.

"Premda se partije verbalno distanciraju od nasilja, one snose suodgovornost, ako dođe do nasilja nekih demonstranata protiv azilanata", rekao je Masen i izrazio zabrinutost što "pospešivanje mržnje protiv izbeglica dovodi do dalje radikalizacije desno -ekstremističke scene". "Desno-ekstremistička scena se, do duše, smanjuje, ali raste udeo desnih ekstremista, spremnih na nasilje, i to u ovom momentu iznosi 50 odsto", rekao je Masen.

Kada je reč o nasilnim demonstracijama desničara i neonacista protiv izbeglica, u Nemačkoj se najčešće govori o Hajdenau, gradíću pored Drezdena, kome kako kažu gradski oci na srcu "leži porodični život", a gde su neonasti u demonstracijama protiv smeštaja izbeglica povredili najmanje 31 policajca i gde je i sama kancelarka Angela Merkel dočekana zvižducima desničara. Demonstracije u Hajdenau organiizovala je NPD, partija o čijoj se zabrani već dugo  "lome koplja" u Nemačkoj.

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Njemačka očekuje nove napade desničara protiv stranaca

Izvor: Nezavisne Novine, 04.Sep.2015

BERLIN - Njemačka služba za zašitu Ustava pribojava se da bi moglo doći do daljeg rasta desno-ekstremističkog nasilja protiv stranaca, piše danas njemački dnevnik "Tagešpigel" i prenosi izjavu šefa te službe Hans-Georg Masena koji kaže da postoje masovne kampanje protiv azilanata...Masen je...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.