Čudo kod Žitorađe: Isekli su stablo i ukazao se SVETAC NA PANJU!

Izvor: Telegraf.rs, 26.Maj.2017, 07:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čudo kod Žitorađe: Isekli su stablo i ukazao se SVETAC NA PANJU!

Kada su učesnici akcije isekli stablo dok su raščišćavali dvorište stare seoske škole u Konjarniku kod Žitorađe, pojavio se lik sveca koji podseća na jednog od tri sveca Svete trojice.

Iako učesnici akcije nisu tome pridavali veliki značaj u prvom momentu, isekli su taj deo panja i dali ga na čuvanje Branku Petroviću učesniku akcije.

- Udruženje „Naše zrno“ dobilo je na petogodišnje korišćenje ovu potpuno oronulu školsku seosku zgradu. U dvorište zadnjih >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << 15 godina niko nije kročio, pa smo rešili da ga prvo očistimo. U radnoj akciji učestvovali su i meštani sela. Moj prijatelј je krčio izuzetno gusto rastinje i šiblјe, presekao je stablo i na panju se pojavio ovaj lik. Bili smo oduševlјeni - kaže predsednik Udruženja Bratislav Marinković.

On dodaje da su pažlјivo isekli taj deo i dali Petroviću da ga čuva.

- Kada sam otišao kući malo sam proučavao lik koji je oslikan i shvatio da on neverovatno liči na jednog od svetaca Svete trojice - dodao Marinković.

Foto: Telegraf

Ovo nije prvi put da se u topličkom kraju u drveću koje se poseče oslika lik sveca.

(B.R)

Nastavak na Telegraf.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.