Cilj sankcija nije kolaps ruske ekonomije

Izvor: Press, 20.Dec.2014, 22:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Cilj sankcija nije kolaps ruske ekonomije

Šef danske diplomatije Martin Lidegard ocenio je da postoji opasnost da bi zapadne sankcije mogle previše destabilizovati Rusiju.
On je rekao da njihov cilj nikada nije bio kolaps ruske ekonomije, jer bi to imalo nezamislive društvene posledice unutar Rusije, ali bi takođe oštetilo i evropsku ekonomiju, prenela je agencija Tas s.

Lidegard je istakao da je cilj sankcija usmeren na donosioce >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << odluka u Rusiji i da bi njihovo eventualno ukidanje moglo da usledi tek posle ponovnog uspostavljanja granice između Rusije i Ukrajine i pomaka situacije u pozitivnom smeru.

Danski ministar je objasnio da EU nije uvela dodatne sankcije Moskvi, jer je sadašnji režim sankcija dovoljan da izvrši pritisak na Rusiju i to se iz nedelje u nedelju oseća sve više.

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"Sankcije Rusiji su previše opasne"

Izvor: B92, 20.Dec.2014

Kopenhagen -- Šef danske diplomatije Martin Lidegard ocenio je da postoji opasnost da bi zapadne sankcije mogle previše destabilizovati Rusiju...On je rekao da njihov cilj nikada nije bio kolaps ruske ekonomije, jer bi to imalo nezamislive društvene posledice unutar Rusije, ali bi takođe oštetilo...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.