Izvor: Vostok.rs, 24.Maj.2015, 16:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Češka: Rijaliti šou o porodici pod nacističkom okupacijom

24.05.2015. -

Češka televizija CT emitovala je sinoć prvu od osam epizoda novog rijaliti programa koji je izazvao brojne kontroverze.

Šou pod naslovom „Odmor u protektoratu“ prati svakodnevni život sedmočlane porodice u vreme nacističke okupacije, a epizode nose naslov „Zakon preživljavanja“, „Racija“ ili „Kada ti gestapo diše za vratom“.

Radnja je smeštena u zabačenoj planinskoj kući, bez struje, a protagonisti nose odeće iz perioda Drugog >> Pročitaj celu vest na sajtu Vostok.rs << svetskog rata i suočavaju se sa nestašicom hrane.

„Želela sam da pokažem kako je izgledao život za vreme okupacije, u što autentičnijim uslovima“, rekla je autorka emisije Zora Cejnkova.

„Srećom, porodica neće doživeti sudbinu 82.309 Jevreja koji su iz protektorata poslati u koncetracione logore“, prokomentarisao je sarkastično list „Tajms of Izrael“.

Producentkinja Lenka Polkova navela je da su pripreme trajale pune dve godine i da se za ovaj rijaliti prijavilo nekoliko stotina čeških porodica.

Među članovima odabrane porodice je i 78-godišnja baka koja je kao dete doživela nemačku okupaciju.

Protektorat Češka i Moravska je politički entitet koji su nacisti uspostavili za vreme okupacije Češke od marta 1939. do maja 1945.

Oko 360.000 Čeha i Slovaka poginulo je za vreme Drugog svetskog rata.

sputnik

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

Rijaliti šou o porodici pod nacističkom okupacijom

Izvor: Radio 021, 24.Maj.2015

Češka televizija CT emitovala je sinoć prvu od osam epizoda novog rijaliti programa koji je izazvao brojne kontroverze...Šou pod naslovom "Odmor u protektoratu" prati svakodnevni život sedmočlane porodice u vreme nacističke okupacije, a epizode nose naslov "Zakon preživljavanja", "Racija" ili...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.